Пъстър омлет магданозлия

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
455
3k
1k
972
3
05/03/2019
"И да не забравите да сложите ама много магданоз, защото в него е тайната на този ароматен и пъстър омлет магданозлия"
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 293
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запролетява се и дойде време да се хванем за зелено. Магданозът е не само красива зеленийка в чинията, но и носи много ползи за човешкия организъм.

Освен това си го има през цялата година на пазара. Ако си го отглеждате вкъщи, още по-добре.

Измийте една средно голяма китка (връзка) магданоз и отцедете от водата. Нарежете го на ситно.

Червената чушка е хубаво да е печена - замразена или консервирана - с каквато разполагате. Нарежете чушката на ситни кубчета.

В купичка чукнете две-три яйца и прибавете накълцания магданоз. Натрошете малко сирене и настържете кашкавала. Прибавете и чушката. Разбъркайте.

В плитък тиган с незалепващо покритие разтопете кравето масло. Като се сгорещи, изсипете сместа и изравнете. Намалете огъня. Когато е полуготов омлетът, с помощта на шпатула го прегънете на две и доизпечете.

Сервирайте омлета магданозлия с пресни зеленчуци по ваш избор.

Бон Апети!

Бамбукова дъска с борд 28 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
13.99 лв.
10.77 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар