Начин на приготвяне
Тиквичките и патладжаните трябва да са с приблизително еднакви размери, за да стане красиво ястието.
Нарязваме патладжана и тиквичките на филийки към дръжките, но не ги режем до край. Посоляваме ги и оставяме за 15-20 минути.
Нарязваме на шайби доматите и обеления кромид лук.
Измиваме патладжаните и тиквичките и ги отцеждаме.
Сглобяваме в едно патладжана и тиквичката, като ги слагаме едно срещу друго. Слагаме ветрилото в тава с алуминиево фолио, което сме намазали предварително с малко мазнина.
Гледаме да се редуват слоевете тиквичка и патладжан. Между всеки ред слагаме домати и в средата редим лука. Овкусяваме пъстрия Рататуй със сол, черен пипер, мащерка, сух чесън и поливаме със зехтина.
Печем във фурна на 200 градуса за 30-40 минути. Пъстрият Рататуй Ветрило е готов.
Коментари
Поздрави :)