Експресна шкембе чорба

05/03/2019
"Когато искате вкусна шкембе чорба, но времето ви притиска - опитайте този страхотен вариант"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 461
  • Преглеждания за месеца428
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяте замразеното шкембе от магазина да се отпусне, слагате го в тенджера под налягане и варите 30 минути на тих огън, след като кипне.

Оставяте да се охлади, внимателно отваряте тенджерата и вадите шкембето, нарязвате на го на малки парченца.

В голяма тенджера загрявате маслото, запържвате леко червения пипер и при непрекъснато бъркане добавяте прясното мляко и част от бульона.

Като кипнат, добавяте нарязаното шкембе, сол и черен пипер на вкус.

Оставяте да ври 10-ина минути на тих огън. Поднасяте шкембе чорбата с чесън, оцет и сушена люта чушка, както повелява традицията.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар