Начин на приготвяне
Патладжанът се измива и се нарязва на шайби. Посолява се и се оставя в гевгир за 15 - 20 минути. Измива се и се подсушава.
Тиквичката също се измива, нарязва на шайби и се оставя за 15 - 20 минути върху кухненска хартия.
Печурките за грил са доста едри, измиват се и се обелват. Нарязват се на филии.
Доматите също се режат на филии.
Чесънът се наситнява, листенцата салвия и розмарин се накъсват.
Намаслява се подходяща продълговата тавичка с незалепващо покритие. Поръсва се с половината галета.
Нареждат се шайбите, патладжан, тиквичка, домат, гъби, като се редуват. Между зеленчуците се поръсва по малко чесън, сол, черен пипер и билки.
Зеленчуците се поливат със зехтина и се поръсват с останалата галета.
Запеканката се пече в предварително загрята на 180-200 градуса фурна около час.
Постната запеканка с патладжан, тиквичка, домати и гъби е мнгоо вкусна.