Начин на приготвяне
Изсипваме топлата водата в съда на хлебопекарната.
В единия край поставяме солта, а в другия кафявата захар. Добавяме и олиото. След което следва брашното (с чесъна на прах), в което правим кладенче и слагаме в него маята.
Включваме на програма за месене на тесто. Когато е готово, оформяме питки, които оставяме на топло да втасват в тава, чието дъно е покрито с пергаментова хартия (трябва да удвоят обема си).
Самата тава увиваме във фолио или покриваме с кърпа.
Преди да ги изпечем в загрята до 180 градуса фурна намазваме хлебчетата със зехтин и поръсваме със сусам.
Питките са с ронлива консистенция. Да Ви е сладко!
Безглутеновите чеснови хлебчета са готови.