Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Безглутенови чеснови хлебчета

Безглутенови чеснови хлебчета

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9788545
Безглутенови чеснови хлебчета
Снимка: Evgenia
1 / 4
21/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Чеснови хлебчета, с които всяко ястие е по-апетитно"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 240 г
  • топла вода - 150 мл
  • суха мая - 4 г
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • чесън на прах
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сусам - за поръсване
  • зехтин - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме топлата водата в съда на хлебопекарната.

В единия край поставяме солта, а в другия кафявата захар. Добавяме и олиото. След което следва брашното (с чесъна на прах), в което правим кладенче и слагаме в него маята.

Включваме на програма за месене на тесто. Когато е готово, оформяме питки, които оставяме на топло да втасват в тава, чието дъно е покрито с пергаментова хартия (трябва да удвоят обема си).

Самата тава увиваме във фолио или покриваме с кърпа.

Преди да ги изпечем в загрята до 180 градуса фурна намазваме хлебчетата със зехтин и поръсваме със сусам.

Питките са с ронлива консистенция. Да Ви е сладко!

Безглутеновите чеснови хлебчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: