Солени еклери с Ементал

06/03/2019
"Можем да кажем толкова много неща за тези Солени еклери с ементал, но ако трябва да изберем само една дума, тя ще е -Божествени"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо519
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Загрейте млякото водата и маслото. Преди да достигне точка на кипене, сипете брашното наведнъж и бъркайте интензивно, докато се получи парено тесто, което се отделя от стените и дъното на съда.

2. Дръпнете от огъня и оставете за 10 минути.

3. Чукнете едното яйце и разбийте до пълното му интегриране, след това направете същото и с второто.

4. Сипете лъжичките сол и захар, настържете 50 грама от Ементала и разбъркайте.

5. Покрийте дъното на тавичка с хартия за печене и с шприц или лъжица слагайте на разстояние от сместа количество малко повече от орех. Може да продавате желана от вас форма - кръгла, продълговата, гладка или накъдрена.

6. Поръсете с останалият настърган Ементал всеки еклер и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути или до златист загар.

7. Оставете готовите солени еклери с ементал да поизстинат леко. Поднесете солените еклери по желание поръсени с малко червен пипер.

Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар