Солени еклери с Ементал
Slani ekleri sa ementaleromSavory Eclairs with Emmental Cheese
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Солени еклери с Ементал

Солени еклери с Ементал

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k14k11
Солени еклери с Ементал
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
06/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
14
"Можем да кажем толкова много неща за тези Солени еклери с ементал, но ако трябва да изберем само една дума, тя ще е -Божествени"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото водата и маслото. Преди да достигне точка на кипене, сипете брашното наведнъж и бъркайте интензивно, докато се получи парено тесто, което се отделя от стените и дъното на съда.

Дръпнете от огъня и оставете за 10 минути.

Чукнете едното яйце и разбийте до пълното му интегриране, след това направете същото и с второто.

Сипете лъжичките сол и захар, настържете 50 грама от Ементала и разбъркайте.

Покрийте дъното на тавичка с хартия за печене и с шприц или лъжица слагайте на разстояние от сместа количество малко повече от орех. Може да продавате желана от вас форма - кръгла, продълговата, гладка или накъдрена.

Поръсете с останалият настърган Ементал всеки еклер и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути или до златист загар.

Оставете готовите солени еклери с ементал да поизстинат леко. Поднесете солените еклери по желание поръсени с малко червен пипер.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: