Лаваш с пилешко месо, чеснов и сладко лютив сос

06/03/2019
"Стъпка по стъпка, сос по сос - така се прави перфектната порция Лаваш с пилешко месо"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо700
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за чесновия сос се слагат в купа и се разбиват до получаването на сос.

За приготвянето на сладко-лютивия сос чушките, чесънът, оцетът, захарта, 3/4 ч.ч. вода и солта се пасират в блендер възможно най-гладко.

Получената смес се прехвърля в тенджера и се загрява на силен огън, докато заври. След това се намалява силата на котлона и се оставя да къкри на тих огън около 3 минути или докато леко се сгъсти.

В малка купа се смесват пшеничното нишесте с 2 супени лъжици вода и се разбъркват. Изсипват се в тенджерата, разбъркват се и се готвят още няколко минути, докато сосът се сгъсти.

Пристъпваме към сглобяване на дюнера.

Зеленчуците се нарязват на тънко. Пилешкото филе се пържи в малко масло или олио от двете страни за няколко минути до готовност, след това се нарязва на ивици.

Лавашът се затопля и започват да се нареждат пържените картофи, нарязаните зеленчуци. Добавя се и месото. Накрая се залива със сосовете.

Приятен апетит!

Източник: Ramazan Gören от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар