Чипс от червено цвекло

ЗорицаЗорица
Гуру
992
8k
4k
3k
6
08/03/2019
"Здравословен чипс от червено цвекло - нямаме търпение да го опитате"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 862
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеното цвекло се измива много хубаво и се обелва.

Нарязва се на тънки кръгчета. За тази цел аз използвам V-образно ренде.

Приготвят се две-три тавички с постлани в тях листове хартия за печене.

Кръгчетата цвекло се нареждат, без да се застъпват.

С помощта на спрей се напръскват със слънчогледово олио. Отгоре се поръсват с черен пипер, смляна морска сол и подправки по желание и на вкус (копър, пресован чесън, едро смляно сушено чили, мащерка, розмарин).

Фурната се загрява на 180-190 градуса и чипсът се пече на средна решетка до хрупкавост - около 15-20 минути.

Бързо, лесно, вкусно и здравословно!

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар