Начин на приготвяне
Почистете спанака и джоджена и ги нарежете ситно отделно. Загрейте около 50-60 мл мазнина в голяма тенджера и запържете наряните ситно зелен и кромид лук, морковите и чесъна.
Задушете до омекване и добавете червения пипер, брашното и добре объркайте. Долейте разреденото с малко вода доматено пюре, пак объркайте и започнете да добавяте на части спанака.
Добавяйте спанак и изчаквайте да спихне. Долейте гореща вода. Гответе спаначената яхния на слаб огън, като накрая добавите сол, черен пипер и нарязания джоджен.
Коментари
Вместо брашно сложих смлени слънчогледови семки, зеленият лук беше 3 дебели стръка, джодженът ми беше сух, доматите - пресни, морков нямах, но сложих накълцан корен магданоз и стана неустоимо вкусна!