Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Спаначена фритата

Спаначена фритата

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Спаначена фритата
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Ако чакате специална покана да споделите тази спаначена фритата с нас, ето я - заповядайте да хапнем"

Необходими Продукти

  • спанак - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • пармезан - 30 г настърган
  • зехтин - 30 мл или на вкус
  • морска сол - на вкус
  • риган
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фритата със спанак е лесно и много вкусно ястие.

Ако нямате на разположение пресен спанак, можете да използвате замразени: ще ви отнеме малко повече време, докато го сварите, но крайният резултат ще бъде добър.

За да придадете още вкус на спаначената фритата, можете да добавите няколко ароматни билки: например риган. Или добавете шепа борови ядки, които ще придадат на омлета особен вкус.

Тези, които предпочитат, могат да обогатят спаначната фритата с малко топено сирене, шунка или бекон.

Почистете спанака и го задушете за няколко минути или го сварете в малко вода. След като спанакът се свари, отцедете и нарежете едро, с помощта на нож.

Разбийте яйцата в голяма купа със сол, черен пипер и настърган пармезан или настърган кашкавал, сол и черен пипер. Добавете нарязания спанак към разбитите яйца с настърган кашкавал, сол и черен пипер.

Загрейте малко олио или зехтин в незалепващ тиган и гответе на среден огън. Щом краищата са добре зачервени, обърнете фритатата, за предпочитане с помощта на чиния или капак: поставете чинията отгоре на тигана и я обърнете с бързо движение. Плъзнете омлета в тигана и продължете да готвите от другата страна.

Вашата фритата със спанак е готова да бъде сервирана.

Като алтернатива можете да приготвите печена фритата. По лек вариант е с минимално количество мазнина и дори без такава. След като спанакът е сварен и смесен с останалите съставки, го прехвърлете в тава.

И печете в предварително загрята фурна на 180°C за 20-25 минути.

Това е малко по бавният вариант и също много вкусен!

След като сте готови, можете да го нарежете на квадратчета преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: