Начин на приготвяне
Елдата се измива със студена вода да се изчисти и тогава се слага да заври в подсолена вода в съотношение 1:2.
През това време си нарязваме на ситно праза и настъргваме морковите. Запържваме ги в мазнина и добавяме към вече сварената елда.
Добавяме сол и пипер на вкус, може и други подправки, аз слагам и къри, тъй като напоследък ми допада много.
Разбъркваме сместа и добавяме яйцата, ако са по-големи, може и едно, аз имах малки и затова сложих две. С лъжица загребваме и оформяме кюфтенца в тавичката, запичат се за 15-тина минути на 200 градуса.
Отгоре върху кюфтетата от елда може да се сложи и настърган кашкавал или в моя случай синьо сирене.
Да Ви е сладко!
Коментари