Кюфтета от елда с праз лук

редакция:
Ivalina IvanovaIvalina Ivanova
Новак
43114
Кюфтета от елда с праз лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Кюфтета е слабо определение за това истинско произведение на кулинарното изкуство, което ви представяме."

Необходими Продукти

  • елда - 1/2 ч.ч
  • праз - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • синьо сирене
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Елдата се измива със студена вода да се изчисти и тогава се слага да заври в подсолена вода в съотношение 1:2.

През това време си нарязваме на ситно праза и настъргваме морковите. Запържваме ги в мазнина и добавяме към вече сварената елда.

Добавяме сол и пипер на вкус, може и други подправки, аз слагам и къри, тъй като напоследък ми допада много.

Разбъркваме сместа и добавяме яйцата, ако са по-големи, може и едно, аз имах малки и затова сложих две. С лъжица загребваме и оформяме кюфтенца в тавичката, запичат се за 15-тина минути на 200 градуса.

Отгоре върху кюфтетата от елда може да се сложи и настърган кашкавал или в моя случай синьо сирене.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Допада ми рецептата
15.03.2019 19:27
1