Неустоим кейк с мандарини

09/03/2019
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф88871055591
"Може да се опитате, но няма начин да устоите на този ароматен кейк с мандарини"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо565
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г бяло
  • захар - 150 г кристал
  • яйца - 2 бр. L, разделени
  • сок от мандарини - 250 мл
  • кора от мандарини - 2 бр. настъргана
  • зехтин - 50 мл
  • бакпулвер - 8 г
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 175 градуса;

Кейкова форма 27-8 /12 намаслена и покрита с фартия за печене.

Плодовете се измиват под течаща вода с четка, най-добре е, ако се ползват БИО плодове.

Мандарините, ако не са съвсем свежи се поставят в камерата на хладилника за 1 час ( това важи и за портокалите). След това се изваждат и много лесно се настъргва кората им. Изцеждат се и се оставят настрана.

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Жълтъците се разбиват със захарта до плътно побеляване, за около 10 мин. На струйка се прибавя зехтинът при разбиване, настърганите кори и през цедка се прибавя половина от сока на мандарините.

Брашното и бакпулверът се пресяват на купата със сместа и се разбъркват с шпатула, като се редуват с останалата част от сока от мандарини, а след това се завърта на слаба скорост на миксера за 2-3 мин.

Разбиват се белтъците с щипката сол до плътен сняг. Прибавят се на порции съм сместа. Разбърква се с шпатула.

Готовата смес се изсипва в кейковата форма върху хартията за печене.

Пече се кексът на 175 градуса за около 45-50 мин. Проверка се прави с дълго дървено шишче.

Изважда се от фурната оставя се за около 15 мин във формата и след това се охлажда напълно върху решетка.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар