Сладки палачинки за диабетици с типово и копривено брашно

DenitsaDenitsaПомощник Готвач82171
10/03/2019
"Изкусително вкусни палачинки с типово и копривено брашно, подходящи дори за диабетици"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо584
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • типово брашно - 1 ч.ч. (тип 1150)
  • брашно от коприва - 3 с.л. връх
  • прясно мляко - 450 мл 1. 5 % масленост
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 2 с.л. + за пържене
  • сол - щипка
  • течен подсладител - 1 ч. л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с прясното мляко в дълбока купа. В отделен съд се смесват двата вида брашна, заедно с бакпулвера и солта.

Сухата смес се добавя към млякото с яйцата и се бърка енергично. Добавят се олиото и течния подсладител.

Бърка се до пълното хомогенизиране на сместа. В случай, че сместа ви се стори рядка, може да добавите още 1 или 2 с.л. типово брашно.

Загрява се мазнина в тиган и с помощта на черпак се разпределя малка част от сместа по дъното на тигана. Пекат се палачинките от всяка страна до лесното им отлепване.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар