Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Сладки палачинки за диабетици с типово и копривено брашно

Сладки палачинки за диабетици с типово и копривено брашно

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823511281
Сладки палачинки за диабетици с типово и копривено брашно
Снимка: Peti
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15
"Изкусително вкусни палачинки с типово и копривено брашно, подходящи дори за диабетици"

Необходими Продукти

  • типово брашно - 1 ч.ч. (тип 1150)
  • брашно от коприва - 3 с.л. връх
  • прясно мляко - 450 мл 1. 5 % масленост
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 2 с.л. + за пържене
  • сол - щипка
  • течен подсладител - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с прясното мляко в дълбока купа. В отделен съд се смесват двата вида брашна, заедно с бакпулвера и солта.

Сухата смес се добавя към млякото с яйцата и се бърка енергично. Добавят се олиото и течния подсладител.

Бърка се до пълното хомогенизиране на сместа. В случай, че сместа ви се стори рядка, може да добавите още 1 или 2 с.л. типово брашно.

Загрява се мазнина в тиган и с помощта на черпак се разпределя малка част от сместа по дъното на тигана. Пекат се палачинките от всяка страна до лесното им отлепване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: