Пикантен постен гювеч

Мария СимоваМария СимоваГуру115958108914
10/03/2019
"И от нас да го знаете - пикантните удоволствия по време на пости са не само позволени, но направо задължителни"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 590
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и лука, нарежете ги на едро в гювеча. Обелете и почистете чесъна на скилидки, без да ги нарязвате. Смесете всичкия нарязан, пресен и замразен зеленчук.

Добавете консервата домати, доматеното пюре, червения пипер, черния пипер на зърна, лютите чушлета и чесъна на скилидки.

Налейте олиото и 100 мл топла вода, разбъркайте много добре продуктите в гювеча, като не забравяйте да ги посолите на вкус.

Затворете гювеча с капака и го поставете в студена фурна. Включете фурната на 200 градуса и печете, докато ястието остане на мазнина.

Десет минути преди да извадите ястието от фурната, поръсете с нарязания магданоз и сухите подправки, запечете леко без капак.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар