Начин на приготвяне
Обелете картофите и лука, нарежете ги на едро в гювеча. Обелете и почистете чесъна на скилидки, без да ги нарязвате. Смесете всичкия нарязан, пресен и замразен зеленчук.
Добавете консервата домати, доматеното пюре, червения пипер, черния пипер на зърна, лютите чушлета и чесъна на скилидки.
Налейте олиото и 100 мл топла вода, разбъркайте много добре продуктите в гювеча, като не забравяйте да ги посолите на вкус.
Затворете гювеча с капака и го поставете в студена фурна. Включете фурната на 200 градуса и печете, докато ястието остане на мазнина.
Десет минути преди да извадите ястието от фурната, поръсете с нарязания магданоз и сухите подправки, запечете леко без капак.