Начин на приготвяне
Загрейте бучка масло в дълбок съд на котлона. Задушете гъбите кладница и подправете със сол и черен пипер. Сипете брашното и разбъркайте добре. Добавете още масло и налейте гъбения бульон.
Оставете да къкри на умерен огън, докато кладницата уври напълно.
През това време пригответе запръжката за супата като загреете 50 г масло в отделен съд. Когато маслото се разтопи, добавете супена лъжица сладък червен пипер и запържете за кратко.
Накълцайте скилидките чесън на ситно или ги пресовайте. Поставете чесъна в купичка и добавете винения оцет. Разбъркайте и оставете сместа настрана.
Когато гъбите се сготвят напълно, налейте прясното мляко и усилете котлона.
Оставете супата да заври повторно и добавете запръжката от масло и червен пипер на тънка струя, като разбърквате.
Гответе шкембето с кладница за още минута и свалете супата от котлона.
По желание поръсете шкембе чорба с кладница с люспи лют пипер.
Гарнирайте гъбената супа с чесновата паста и сервирайте.