Гуакамоле с печени зеленчуци

12/03/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър3205
"Любимото гуакамоле е още по-ароматно, ако го приготвите с печени зеленчуци, нали знаете"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо361
  • Преглеждания за месеца360
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете на ленти морковите, а ряпата, целината и картофите - на филийки. Подредете зеленчуците в тавичка и посолете. Полейте със зехтин и изпечете във фурната на 220°C за 30-40 минути.

Накълцайте половината глава червен лук на едро и поставете в блендера. Добавете стръковете пресен лук и цели почистени скилидките чесън. Почистете лютите чушки от семената и жилите, нарежете едро и прибавете и тях.

Отстранете вътрешността на домата с помощта на лъжица и използвайте за Гуакамолето само месестата му част. Добавете и половин връзка пресен кориандър.

Разполовете плодовете авокадо, отстранете костилката и с помощта на лъжица извадете месото. Прибавете авокадото, изстискайте сока от половин лайм, добавете 2-3 с.л. зехтин и посолете на вкус.

Блендирайте всичко до получаване на хомогенна смес.

Пресипете Гуакамолето в купичка и добавете резенче лайм.

Сервирайте в комбинация с печените зеленчуци.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар