Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Фина пица с брашно от спелта

Фина пица с брашно от спелта

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Фина пица с брашно от спелта
Снимка: Анонимен
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Специална пица за специални хора"

Необходими Продукти

  • брашно от спелта - 2 ч.ч.
  • суха мая - 1/2 пакетче
  • топла вода - 100 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • моцарела - 300 г
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • маслини - 5 - 6 бр. черни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От топлата вода отделяме 2 с.л. в малка купичка. Добавяме маята, солта и захарта и разбъркваме. Оставяме за 10 минути настрани. След това добавяме останалата топла вода. Сипваме брашното и започваме да месим тесто. Ако се налага, добавяме още брашно. Сипваме 2 с.л. зехтин и продължаваме да месим до получаване на еластично тесто, което не лепне.

Оформяме го на топка, поставяме го в купа и го посипваме с малко брашно. Покриваме купата с прозрачно фолио и оставяме за 40 минути да втаса - трябва да удвои обема си.

След като тестото е втасало, го омесваме отново с останалата 1 с.л. зехтин и го разделяме на 3 части.

От всяка част оформяме пици, които поставяме в намаслени тавички с диаметър около 25-30 см. Намазваме с доматено пюре и отгоре равномерно поставяме парченца моцарела. Обезкостяваме маслините, нарязваме на парченца и подреждаме върху пиците.

Печем нашите пици с брашно от спелта на 180 градуса 15-20 минути до златисто.

Сервираме веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: