Начин на приготвяне
От топлата вода отделяме 2 с.л. в малка купичка. Добавяме маята, солта и захарта и разбъркваме. Оставяме за 10 минути настрани. След това добавяме останалата топла вода. Сипваме брашното и започваме да месим тесто. Ако се налага, добавяме още брашно. Сипваме 2 с.л. зехтин и продължаваме да месим до получаване на еластично тесто, което не лепне.
Оформяме го на топка, поставяме го в купа и го посипваме с малко брашно. Покриваме купата с прозрачно фолио и оставяме за 40 минути да втаса - трябва да удвои обема си.
След като тестото е втасало, го омесваме отново с останалата 1 с.л. зехтин и го разделяме на 3 части.
От всяка част оформяме пици, които поставяме в намаслени тавички с диаметър около 25-30 см. Намазваме с доматено пюре и отгоре равномерно поставяме парченца моцарела. Обезкостяваме маслините, нарязваме на парченца и подреждаме върху пиците.
Печем нашите пици с брашно от спелта на 180 градуса 15-20 минути до златисто.
Сервираме веднага.