Начин на приготвяне
Месото се измива, нарязва се на едри порционни парчета и ако има кокали, се поставя заедно с тях в голяма тенджера. Добавя се сол, зърната черен пипер и се залива се с 2.5 литра студена вода.
Вари се на бавен огън до готовност на месото.
Отделят се кокалите от месото, бульонът се прецежда и чорбата и месото се връщат на огъня.
Лукът, чушките, морковите и картофите и целината се нарязват на кубчета и се слагат в курбана. Сипва се олиото и курбанът ври още 20 - 30 минути.
След това се добавя размитото в малко вода доматено пюре или обелените и нарязани на дребно домати. Ври още 10 минути.
Преди да свалим курбана от огъня го овкусяваме със сол, черен пипер и го поръсваме със ситно нарязаните магданоз, листа целина и чесън, добавят се накрая и стритите люти чушлета.
Курбан чорбата със свинско се поднася гореща.
Добър апетит!
Коментари