Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан чорба»Курбан чорба със свинско

Курбан чорба със свинско

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Курбан чорба със свинско
Снимка: Зори
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Имате ли си любима курбан чорба със свинско или искате да ви споделим нашата, в която препоръчваме от сърце на всички"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг (не тлъсто)
  • лук - 2 глави кромид
  • целина - 1 глава
  • доматено пюре - 2 с.л. или 2 средни домата
  • моркови - 2 бр.
  • сухи чушки - 2 - 3 бр. червени
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • люти чушки - 2 бр. сухи
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, нарязва се на едри порционни парчета и ако има кокали, се поставя заедно с тях в голяма тенджера. Добавя се сол, зърната черен пипер и се залива се с 2.5 литра студена вода.

Вари се на бавен огън до готовност на месото.

Отделят се кокалите от месото, бульонът се прецежда и чорбата и месото се връщат на огъня.

Лукът, чушките, морковите и картофите и целината се нарязват на кубчета и се слагат в курбана. Сипва се олиото и курбанът ври още 20 - 30 минути.

След това се добавя размитото в малко вода доматено пюре или обелените и нарязани на дребно домати. Ври още 10 минути.

Преди да свалим курбана от огъня го овкусяваме със сол, черен пипер и го поръсваме със ситно нарязаните магданоз, листа целина и чесън, добавят се накрая и стритите люти чушлета.

Курбан чорбата със свинско се поднася гореща.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Хареса ми рецептата,ще я изпробвам.
16.11.2023 20:05
Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусен курбан стана, благодаря!
11.02.2022 21:55
2