Млечен крем

12/03/2019
Марияна Петрова Иванова
отМарияна Петрова ИвановаМастър Шеф517382922
"Винаги, повтаряме, винаги сме готови да хапнем един малък Млечен крем, толкова го обичаме"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 535
  • Преглеждания за месеца291
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 500 мл
  • царевично нишесте - 30 г
  • лимонова кора - цяло парче
  • канела - пръчка
  • краве масло - 25 г
  • захар - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете 400 мл от прясното мляко на котлона. Останала част (100 мл) сложете в купичка заедно с царевичното нишесте и разбъркайте с кухненска тел, така че да няма бучки.

Добавете в касеролата канелата, захарта и кората от лимон. Когато заври млякото, извадете лимона и канелата.

Сложете останала част от млякото и царевичното нишесте. Изчакайте крема да заври на ново и оставете на котлона до желаната от вас гъстота.

Изключете и поставете касеролата върху дървена дъска. Добавете кравето масло, разбъркайте и разсипете млечния крем в купички.

Украсете с пръчици канела млечния крем и след като изстине, може да го поднесете. подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар