Печено пиле с различни зеленчуци

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
790
3
12/03/2019
"Вкусно пиле се готви с много зеленчуци и щипка мерак - останалото са подробности"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 065
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, лука разрежете на две, морковите - на едри парчета, ряпата - на полурезени. Скилидките чесън смачкайте и нарежете на ситно.

Почистете пилето от излишната мазнина, разрежете по гръдната кост и хубаво го разтворете. Посолете и го намажете с масло, черен, червен пипер и чесън.

В подходяща тава поставете пилето и всички зеленчуци заедно с магданоза, накъсан на едро, и розмарина. Залейте с оцет и останалото масло.

Добавете чаша вода и сол. Покрийте с фолио.

Запечете пилето със зеленчуци 90 мин на 180°C и още 20-30 мин.

на 200°C вече без фолио.

Може да поднесете печеното пиле веднага.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар