Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле с различни зеленчуци

Печено пиле с различни зеленчуци

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Печено пиле с различни зеленчуци4 / 4
12/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Вкусно пиле се готви с много зеленчуци и щипка мерак - останалото са подробности"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. /1.3 - 1.5/
  • олио - 4 с.л. слънчогледово масло
  • гъби - 200 г среден размер
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 2
  • черна ряпа - 1
  • чушлета - 4 - 5 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 2 стръка
  • розмарин - 1 стрък
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, лука разрежете на две, морковите - на едри парчета, ряпата - на полурезени. Скилидките чесън смачкайте и нарежете на ситно.

Почистете пилето от излишната мазнина, разрежете по гръдната кост и хубаво го разтворете. Посолете и го намажете с масло, черен, червен пипер и чесън.

В подходяща тава поставете пилето и всички зеленчуци заедно с магданоза, накъсан на едро, и розмарина. Залейте с оцет и останалото масло.

Добавете чаша вода и сол. Покрийте с фолио.

Запечете пилето със зеленчуци 90 мин на 180°C и още 20-30 мин.

на 200°C вече без фолио.

Може да поднесете печеното пиле веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: