Начин на приготвяне
В купата на процесора се слагат лъжиците майонеза, горчицата, скилидите пресован чесън, 1/4 от сока на лимона, сол и прясно смлян черен пипер. Продуктите се разбиват на няколко пулсации до крем.
Много бавно започва да се излива зехтинът, като през цялото време на наливането му сместа се разбива. Накрая се прибавя настърган пармезан и отново се пуска на няколко пулсации. Изважда се и се опитва на вкус, ако е необходимо се добавя още малко сол, но много внимателно, защото пармезанът е солен и може още малко лимонов сок. Сосът е готов за ползване.
Салата, може да се ползва и кафява салата, се накъсва на парчета. Поставя се в купа.
На дребни кубчета се нарязва авокадото.
Доматите се обелват, отстранява се водната им част и месестата се нарязва на парчета. Чушката се нарязва на малки парчета. Червеният лук се нарязва на тънки филийки.
По избор може да се добави настъргано сирене Фета, но аз го пропуснах съвсем определено, не е необходимо, но това е мое виждане.
Всички продукти се прибавят съм зелената/кафява салата и се разбъркват. Отгоре се излива сос Цезар, количеството е по желание, и се хвърлят люспи от пармезан.
Оригиналната рецепта за сос Цезар, и почти винаги, е задължително с риба Аншоа, която аз не търпя, не харесвам, заради силния аромат, който има, въпреки че се смята че тя ухае и малко на шоколад. Този вариант на дресинг Цезар е перфектен, добре овкусен, пикантен, изключително подходящ не само за салата Цезар, но и за друг вид салати.
От майонезите ползвам тази, която съм посочила, защото е оригинална и с перфектен вкус на истинска майонеза, но, разбира се, че може да се ползват и други видове, по избор е.
Източник: Natashas`Kitchen
Коментари