Качамак със свински късчета, сирене и масло

12/03/2019
"Един качамак не му ли сложите мръвки отгоре, че и масълце, хич не ни го хвалете"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 641
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г по избор бут, плешка
  • царевично брашно - 1 пак.
  • вода
  • прясно мляко
  • сол
  • сирене - 250 г
  • масло - 100 г
  • червен пипер
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късчета и го запечете в предварително загрята на 200 г фурна за около 60-80 минути.

Докато месото се пече, пристъпете към приготвянето на качамака. На почти всяко царевично брашно отзад има рецепта за качамак и от там гледам пропорциите вода и мляко, с които се вари.

След като млякото и водата заврат, добавям царевичното брашно и почвам да бъркам. Бърка се 10 минути на слаб котлон.

След като е готов качамакът, се изсипва в тава и отгоре се слагат сиренето, месото и маслото с червения пипер.

Поднасят се веднага.

Източник: Ina Syarova от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар