Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Мезета»Пържено червено цвекло на шайби

Пържено червено цвекло на шайби

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Пържено червено цвекло на шайби
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
12/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Страхотно мезе, приготвено за нула време - хапвайте с удоволствие и с приятели"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 5 - 6 малки главички
  • олио - за пържене
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеното цвекло не е скъп зеленчук, а е изключително полезен и лесно може да се намери на пазара от есента до пролетта.

Предлагам ви една лесна рецепта за приготвянето на тази витаминозна бомба.

Червеното цвекло се обелва и се нарязва на тънки шайби. Ако разполагате с Бьорнер или друго подобно ренде, ще е най-добре.

Поставете кръгчетата цвекло върху кухненска хартия и ги подсушете.

Загрейте мазнината и пуснете шайбите да се пържат за около 3 мин. Аз ползвах фритюрник, като ги държах в мазнина, загрята на 190 градуса.

Извадете шайбичките върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина.

Лично аз овкусих чипса от червено цвекло с универсална подправка, но вие може да ползвате за тази цел морска сол, копър - по ваш вкус.

Да ви е вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: