Начин на приготвяне
Червеното цвекло не е скъп зеленчук, а е изключително полезен и лесно може да се намери на пазара от есента до пролетта.
Предлагам ви една лесна рецепта за приготвянето на тази витаминозна бомба.
Червеното цвекло се обелва и се нарязва на тънки шайби. Ако разполагате с Бьорнер или друго подобно ренде, ще е най-добре.
Поставете кръгчетата цвекло върху кухненска хартия и ги подсушете.
Загрейте мазнината и пуснете шайбите да се пържат за около 3 мин. Аз ползвах фритюрник, като ги държах в мазнина, загрята на 190 градуса.
Извадете шайбичките върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина.
Лично аз овкусих чипса от червено цвекло с универсална подправка, но вие може да ползвате за тази цел морска сол, копър - по ваш вкус.
Да ви е вкусно.