Гюведжета с кренвирши

13/03/2019
"С продуктите от хладилника лесно и бързо ще направите вкусни гювечета с кренвирши"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 754
  • Преглеждания за месеца370
  • Преглеждания за седмицата94
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме кромидия лук. След като се зачерви, добавяме нарязаните чушки. Пет минути по-късно добавяме доматите или консервата. Оставяме на тих огън 10 минути.

През това време намачкваме сиренето с вилица, слагаме при него яйцата, щипка черен пипер и чубрица около една супена лъжица. Объркваме добре.

Задушените чушки и домати вече са готови. Добавяме малко чесън на прах и сол. Разбъркваме и разпределяме в четирите гюведжета.

После по същия начин върху тази смес разпределяме намачканото сирене с яйца.

Нарязваме кренвиршите на филийки с дебелина около 3-4 милиметра. Нареждаме ги най-отгоре, като всяко следващо застъпва предното във вид на спирала.

Печем на 200 градуса около 20 минути. Украсяваме гювечетата с кренвирши с магданоз.

Понякога върху тези гюведжета с кренвирши слагам преди да запека доматчета чери, разрязани като роза, и така запичам.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
14.05.2019 14:39
Много оригинално подреждане ще пробвам и аз.
1
0
Геновева
Геновева
13.03.2019 13:52
Изглеждат супер.... браво
2
0