Начин на приготвяне
Задушаваме кромидия лук. След като се зачерви, добавяме нарязаните чушки. Пет минути по-късно добавяме доматите или консервата. Оставяме на тих огън 10 минути.
През това време намачкваме сиренето с вилица, слагаме при него яйцата, щипка черен пипер и чубрица около една супена лъжица. Объркваме добре.
Задушените чушки и домати вече са готови. Добавяме малко чесън на прах и сол. Разбъркваме и разпределяме в четирите гюведжета.
После по същия начин върху тази смес разпределяме намачканото сирене с яйца.
Нарязваме кренвиршите на филийки с дебелина около 3-4 милиметра. Нареждаме ги най-отгоре, като всяко следващо застъпва предното във вид на спирала.
Печем на 200 градуса около 20 минути. Украсяваме гювечетата с кренвирши с магданоз.
Понякога върху тези гюведжета с кренвирши слагам преди да запека доматчета чери, разрязани като роза, и така запичам.
Коментари