Начин на приготвяне
В суха пластмасова купа, подходяща за разбиване, слагаме парченцата осолена аншоа, яйцето и обелените скилидки чесън.
Пасираме, докато се получи гладка консистенция, без парченца от рибата и чесъна. Добавяме щипка прясно смлян черен пипер.
Внимателно на тънка струйка, малко по малко, прибавяме зехтина. Купата, в която се разбива дресингът Цезар, трябва да се държи леко под наклон по време на разбиването, за да не се пресече дресингът.
Когато се поеме мазнината напълно, внимателно прибавяме малко по малко прясно изцедения лимонов сок. Не спираме да пасираме, докато се получи гладък майонезен сос.
Прехвърляме съдържанието в стъклено бурканче с винт и съхраняваме в хладилник.
Сервира се като дресинг за салата Цезар или добавка за сандвичи, зеленчуци или препечени филийки хляб. Опитайте и този прекрасен сос за салата Цезар.