Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Млечна супа»Тайландска супа със скариди

Тайландска супа със скариди

Тайландска супа със скариди2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"И като истински мастер-шеф изненадайте семейството си с тази ароматна и екзотична Тайландска супа със скариди"

Необходими Продукти

  • скариди - 15 (почистени)
  • гъби портобело - 2 големи или 5 - 6 бр. шийтаке
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 1 малка глава шалот или кромид лук
  • лайм - сока на 1 бр.
  • зеленчуков бульон - 300 мл
  • кокосово мляко - 400 мл
  • люти чушки - 1бр. червена
  • джинджифил - 1 парче корен
  • лимонена трева - 1 стрък (може да се пропусне)
  • къри - 2 - 3 с.л. червено
  • растителна мазнина - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • колиандър
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загряваме растителната мазнина, добавяме наситнените лук, чесън, люта чушка, гъби и настъргания корен джинджифил.

След като лукът добие златист цвят, добавяме зеленчуковия бульон.

Задушаваме за 10 мин. При непрекъснато бъркане добавяме кокосовото мляко, скаридите, лайма и червеното къри, захарта и останалите продукти.

Оставяме супата със скариди да поври 10 минути. Отстраняваме от огъня и сервираме.

По желание гарнираме тайландска супа със скариди с пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: