Начин на приготвяне
Измиваме пилешкото месо, заливаме с вода и слагаме да се вари.
Обираме образувалата се пяна по време на варенето. Когато месото се свари, изваждаме от бульона.
Оставяме пилешкото да се охлажда, а бульона прецеждаме и отново кипваме.
Във врящия бульон сипваме почистените и нарязани чушки, лук, картофи, моркови и чесън. Прибавяме и кубче пилешки бульон. Наливаме олио (2-3 с.л.). Оставяме зеленчуците да се варят.
Пилешкото месо почистваме от костите. Нарязваме на парченца и също слагаме във врящата пилешка супа при вече сварените зеленчуци. Подправяме с магданоз и чубрица на вкус.
Прибавяме начупени на парченца няколко спагети/фиде и варим още пилешката супа до готовност и на спагетите.
Сервираме вкусната пилешка супа без застройка със сок от лимон.
Коментари