Пилешки трътки с ориз и коприва

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач179463522
14/03/2019
"Чудно вкусно селско ястие, което препоръчваме на всички почитатели на Селската кухня"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо384
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Въоръжете се с търпение и с пинцета почистете трътките от остатъците от перата.

Сложете ги да врат за 6-7 мин в 900 мл подсолена вода.

Копривата залейте с вряла вода и нарежете на ситно заедно със зеленчуците.

В тиган с мазнината задушете за кратко лука и чесъна. Добавете джоджен, пипер и копривата. Объркайте хубаво с ориза.

Сипете пилешките трътки заедно с 4 ч.ч. от бульона. Всичко поставете в тавичка във фурната на 180°C за 30 – 40 мин или докато ви хареса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар