Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пилешки трътки с ориз и коприва

Пилешки трътки с ориз и коприва

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Пилешки трътки с ориз и коприва
Снимка: Сергей Анчев
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Чудно вкусно селско ястие, което препоръчваме на всички почитатели на Селската кухня"

Необходими Продукти

  • пилешки трътки - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • коприва - 1 ч.ч. измита и изстискана
  • зелен лук - 5 - 6 стръка
  • чесън - 2 стръка
  • джоджен - стиска
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Въоръжете се с търпение и с пинцета почистете трътките от остатъците от перата.

Сложете ги да врат за 6-7 мин в 900 мл подсолена вода.

Копривата залейте с вряла вода и нарежете на ситно заедно със зеленчуците.

В тиган с мазнината задушете за кратко лука и чесъна. Добавете джоджен, пипер и копривата. Объркайте хубаво с ориза.

Сипете пилешките трътки заедно с 4 ч.ч. от бульона. Всичко поставете в тавичка във фурната на 180°C за 30 – 40 мин или докато ви хареса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: