Кафяв ориз с мляко и кафява захар

14/03/2019
"Един по-вкусен и здравословен вариант на любимия на малки и големи Ориз с мляко"
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 152
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изцедете кафявия ориз.

Сложете млякото в тенджерата на котлона. Добавете захарта, ванилията, солта и кората от лимон. Изчакайте да заври.

Сложете ориза и стафидите. Намалете котлона и го оставете да ври 45 минути, като бъркате периодично. Ако забележите, че количеството на млякото намалява, долейте още малко.

Изключете и разсипете млякото с ориз в купички.

В сух тиган запечете бадемите, като внимавате да не ги изгорите.

Охладете и сервирайте кафявия ориз с мляко, поръсен с канела и бадемите.

Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар