Спанак със сос Бешамел

14/03/2019
"Спанак, за какъвто може само да се облизвате"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 456
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • спанак - около 100 - 150 г (аз имах бейби спанак),
  • прясно мляко - около 350 мл
  • брашно - 1 с.л. пълна с връх
  • олио - 5 с.л. или 1/2 пакетче от 125 г кр. масло,
  • пилешки бульон - 2/3 кубче
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • чесън - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете спанака в половината от мазнината заедно с 1/3 от кубчето пилешки бульон и щипка чесън на прах.

Извадете го от съда (в моят случай - тиган) заедно със сосчето, което се е образувало, в друг съд.

В същият тиган запържете в останалото количество мазнина брашното, докато леко си смени цвета. При непрекъснато бъркане налейте млякото, добавете другата 1/3 от кубчето бульон и задушения спанак заедно със сосчето му.

Бъркайте, докато заври, ако е много гъсто, долейте още малко мляко.

Добавете щипка черен пипер. Сервирайте веднага спанака със сос Бешамел, поръсено с малко прясно настъргано индийско орехче.

Внимавайте с количеството индийско орехче! Подправка с много силен аромат, но е чудесна за сос Бешамел и в съчетание със спанак е божествена.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар