Начин на приготвяне
За кюфтетата смелете лука и чесъна в блендер, сварете ориза до полуготовност в подсолена вода и прецедете. Прибавете всички продукти за тях при каймата и я замесете много добре.
В тава налейте олиото и прибавете предварително смлените в блендер моркови и лук, запържете за кратко и прибавете червения пипер, разбъркайте и налейте топлата вода.
От камата оформете малки кюфтета и ги оваляйте в брашно, пуснете ги в врящия доматен сос и внимателно обръщайте, за да се запечатат. Добавете дафиновия лист, черния пипер и бахара, посолете на вкус.
Премахнете ястието от котлона и поръсете с босилек, поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете до лек загар на кюфтетата.
Сервирайте кюфтатата в доматен сос с картофено пюре, предварително приготвено от сварени и горещи картофи с кубче масло и малко прясно мляко.