Китайски кокосов крем

14/03/2019
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4474001833
"Само още една лъжичка, само още една лъжичка - докато не изядете целия Китайски кокосов крем"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо532
  • Преглеждания за месеца531
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • кокосово мляко - 1 ч.ч. от 200 мл
  • захар - 100 г бяла или кафява
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1/2 бр., есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват добре, прибавя се кокосовото мляко и ванилията.

Сместа се прецежда и разпределя в огнеупорни купички. Може и във форма за кекс.

Купичките се поставят в по-голяма тава и се налива гореща вода до половината на формите.

Слага се в предварително загрята фурна на 150 градуса. Пече се 35 минути до златист цвят.

След това кокосовият крем се изважда от фурната и се охлажда.

По желание китайският кокосов крем се обръща в чиния и се украсява с нарязани плодове, поръсва се с пудра захар и се слагат листенца мента.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар