Домашно Лимончело

ЗорицаЗорицаГуру94525629194
18/03/2019
"Когато животът ви поднесе лимони, добавете водка и пригответе Домашно Лимончело"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 619
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоните се измиват хубаво под течаща хладка вода, като се използва обратната груба страна на домакинска гъба.

Най-горната част на кората се настъргва на фино ренде, като се внимава да не се засегне бялата част.

Сокът от лимоните се изцежда, отстраняват се семките.

Водата се кипва на котлона в подходящ съд заедно със захарта. Добавят се лимоновите кори и се вари 10 минути. След това се сипва и лимоновия сок и течността се оставя да поври още 5 минути, след което се оставя да изстине.

Охладеният лимоново-захарен сироп се прехвърля в подходящ стъклен буркан и се долива водката.

Домашното Лимончело се съхранява на сухо и тъмно място за около една седмица, като всеки ден буркана трябва да се разклаща.

След това Лимончелото се прецежда и се прехвърля в стъклени бутилки.

Ликьорът се поднася охладен!

Наздраве!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Georgi
Georgi
13.04.2019 13:42
Много приятна
1
0