Лопушник

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Лопушник1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10 парчета
"Някои се хващат за зелено, а други го берат и приготвят от него вкусотии"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет точени
  • лопуш - 1/2 кг
  • лук - 1 връзка зелен
  • олио - 3 с.л.
  • сирене - 250 г
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 4 - 5 с.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и нарязан лопуш запържете в сгорещеното олио.

Разбийте 4 яйца с киселото мляко и натрошеното сирене. Прибавете охладения лопуш и ситно нарязания зелен лук, а накрая и накълцания джоджен.

Намазнявайте леко всяка кора, разпределяйте равномерно от плънката и завивайте на рула.

Рулата се подреждат в подмазнена тава на охлюв. Намажете отгоре с разбитото 5-то яйце, като може да полеете преди това с още малко мазнина.

Сложете лопушника да се изпече в предварително загрята на 190-200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: