Щрудел с мандарини и ябълки

16/03/2019
Денислава
отДениславаНовак42
"Хапвайте колкото ви душа иска от този щрудел, защото знаем, че в крайна сметка човек най-много съжалява за десертите, които не е опитал"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо371
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките и мандарините. Нарязваме ябълките на четири и ги почистваме от семките. Настъргваме ги от едрата страна на рендето. След като ги настържем, ги изстискваме с ръце, хубаво да отделим сока от тях.

Поставяме ги в дълбока купа. В купата настъргваме кората на 2-3 мандарини. Обелваме и нарязваме на ситно мандарините. Смесваме ябълките и мандарините. Разбъркваме ги.

Добавяме към вече обърканата смес от ябълки и мандарини захарта, орехите, канелата и ванилията. Добре разбъркваме всичко.

В тиган загряваме маслото и запържваме за около 5 - 7 минути сместа, като бъркаме постоянно.

Вземаме единият пакет кори, разгъваме го и разделяме на две равни части корите. С лъжица разбъркваме сместа.

Слагаме върху нарязаните кори по 1 супена лъжица от сместа. Навиваме по два листа на руло и нареждаме в предварително намазнена тава с олио.

Печем щрудела в предварително загрята фурна на 180°С до златисто.

Да Ви е сладко! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар