Начин на приготвяне
За пилешкия сос загряваме зехтина и готвим в него лука, чесъна и морковите, докато омекнат, като се разбъркват непрекъснато.
Смиламе пилешкото в чопър и го добавяме в тигана. Когато промени цвета си, добавяме доматено пюре, доматената паста, виното, захарта, ригана, босилека, солта и черния пипер. Покриваме и оставяме да къкри за около 30 минути, докато се сгъсти.
За соса Бешамел в тенджерка разтапяме маслото. Добавяме брашното и разбъркваме, докато стане гладка смес, за около 1 минута. Махаме от огъня и постепенно разбъркваме млякото, докато сместа стане гладка. Връщаме на котлона и бъркаме непрекъснато, докато сосът заври и започне да се сгъстява. Добавяме индийското орехче, сол и черен пипер.
Намазваме с мазнина тавичка с размери 20х30 см. На дъното слагаме слой пилешки сос (около 1/3 от соса). Сипваме тънък слой Бешамел (около 1/2 чаша сос). Отгоре слагаме слой кори за лазаня (пресни) и натискаме леко.
Повтаряме процедурата, като разпределяме половината от останалия пилешки сос върху корите. Сипваме 1/2 чаша сос Бешамел отгоре и нов слой кори, като натискаме леко. Разпределяме останалия пилешки сос, още 1/2 чаша Бешамел и последния слой кори. Отгоре сипваме останалия сос от Бешамел и поръсваме с лазанята настъргания кашкавал.
Покриваме нашата лазаня с пилешко с алуминиево фолио, като внимаваме да не докосва повърхността.
Печем за около 25 минути на 180 градуса, покрита с фолио, и още 25 минути без.