Гювеч с пиле и наденица

РуменРумен
Новак
823
Гювеч с пиле и наденица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
105 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко бонфиле - 500 г
  • наденица - 300 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • грах - 400 г
  • моркови - 2
  • картофи - 1 кг
  • доматено пюре - 300 мл
  • лук - 1 глава
  • вода - 1 в.ч.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо и лукът се запържват в мазнина.

В съда за печене се слагат нарязаните картофи и моркови. Добавя се грахът, пилешкото месо, лукът, наденицата и доматеното пюре и се разбърква. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Брашното и червеният пипер се разбъркват с вода и продуктите в съда за печене се заливат с тази смес.

За финал поръсваме с една супена лъжица пушен пипер и слагаме гювеча във фурната за печене.

Съдът за печене се слага в студена фурна и ястието се пече 1 час и 45 минути на 250 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: