Кейк с моркови и мед

МариянаМарияна
Мастър Шеф
736
261
616
6
18/03/2019
"Наред с класиката торта от моркови, трябва да добавите и този изключително вкусен кейк с моркови и мед"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо916
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура. Почистваме си морковите и ги настъргваме на ситно ренде в купичка.

В голяма купа слагаме яйцата и захарта и разбиваме продължително време с миксера. Нужно е да стане гъста каша. Към нея добавяме меда и отново разбиваме добре.

После на струя добавяме олиото и отново разбиваме с миксера. Пресяваме брашното със сито и го смесваме със содата и бакпулвера. Объркваме сухите съставки. Към кашата добавяме постепенно и тях. Разбъркваме с миксера.

Най-накрая вътре слагаме и рендосаните на ситно моркови, настъргано индийско орехче на върха на ножа и канелата. Объркваме всичко само с шпатула или лъжица.

Слагаме хартия за печене в продълговата форма за кейк, така че да има на дъното и по стените ѝ. Изсипваме кашата във формата.

Печем морковения кейк в загрята предварително на 170°C фурна до готовност. По желание ръсим отгоре с пудра захар. Като изстине, режем на парчета.

Да ви е сладко!

Получава се ароматен, вкусен и сочен кейк с моркови и мед.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар