Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура. Почистваме си морковите и ги настъргваме на ситно ренде в купичка.
В голяма купа слагаме яйцата и захарта и разбиваме продължително време с миксера. Нужно е да стане гъста каша. Към нея добавяме меда и отново разбиваме добре.
После на струя добавяме олиото и отново разбиваме с миксера. Пресяваме брашното със сито и го смесваме със содата и бакпулвера. Объркваме сухите съставки. Към кашата добавяме постепенно и тях. Разбъркваме с миксера.
Най-накрая вътре слагаме и рендосаните на ситно моркови, настъргано индийско орехче на върха на ножа и канелата. Объркваме всичко само с шпатула или лъжица.
Слагаме хартия за печене в продълговата форма за кейк, така че да има на дъното и по стените ѝ. Изсипваме кашата във формата.
Печем морковения кейк в загрята предварително на 170°C фурна до готовност. По желание ръсим отгоре с пудра захар. Като изстине, режем на парчета.
Да ви е сладко!
Получава се ароматен, вкусен и сочен кейк с моркови и мед.