Кейк с моркови и мед

18/03/2019
Марияна
отМариянаМастър Шеф7192616045
"Наред с класиката торта от моркови, трябва да добавите и този изключително вкусен кейк с моркови и мед"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо465
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • индийско орехче - на върха на ножа
  • канела - 1 ч.л.
  • моркови - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч. и ¼
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • мед - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр. малки
  • олио - ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • пудра захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура. Почистваме си морковите и ги настъргваме на ситно ренде в купичка.

В голяма купа слагаме яйцата и захарта и разбиваме продължително време с миксера. Нужно е да стане гъста каша. Към нея добавяме меда и отново разбиваме добре.

После на струя добавяме олиото и отново разбиваме с миксера. Пресяваме брашното със сито и го смесваме със содата и бакпулвера. Объркваме сухите съставки. Към кашата добавяме постепенно и тях. Разбъркваме с миксера.

Най-накрая вътре слагаме и рендосаните на ситно моркови, настъргано индийско орехче на върха на ножа и канелата. Объркваме всичко само с шпатула или лъжица.

Слагаме хартия за печене в продълговата форма за кейк, така че да има на дъното и по стените ѝ. Изсипваме кашата във формата.

Печем морковения кейк в загрята предварително на 170°C фурна до готовност. По желание ръсим отгоре с пудра захар. Като изстине, режем на парчета.

Да ви е сладко!

Получава се ароматен, вкусен и сочен кейк с моркови и мед.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар