Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кейк с моркови и мед

Кейк с моркови и мед

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Кейк с моркови и мед
Снимка: Марияна
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Наред с класиката торта от моркови, трябва да добавите и този изключително вкусен кейк с моркови и мед"

Необходими Продукти

  • индийско орехче - на върха на ножа
  • канела - 1 ч.л.
  • моркови - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч. и ¼
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • мед - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр. малки
  • олио - ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • пудра захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура. Почистваме си морковите и ги настъргваме на ситно ренде в купичка.

В голяма купа слагаме яйцата и захарта и разбиваме продължително време с миксера. Нужно е да стане гъста каша. Към нея добавяме меда и отново разбиваме добре.

После на струя добавяме олиото и отново разбиваме с миксера. Пресяваме брашното със сито и го смесваме със содата и бакпулвера. Объркваме сухите съставки. Към кашата добавяме постепенно и тях. Разбъркваме с миксера.

Най-накрая вътре слагаме и рендосаните на ситно моркови, настъргано индийско орехче на върха на ножа и канелата. Объркваме всичко само с шпатула или лъжица.

Слагаме хартия за печене в продълговата форма за кейк, така че да има на дъното и по стените ѝ. Изсипваме кашата във формата.

Печем морковения кейк в загрята предварително на 170°C фурна до готовност. По желание ръсим отгоре с пудра захар. Като изстине, режем на парчета.

Да ви е сладко!

Получава се ароматен, вкусен и сочен кейк с моркови и мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: