Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Сиропиран кейк с мед и шамфъстък

Сиропиран кейк с мед и шамфъстък

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Сиропиран кейк с мед и шамфъстък
Снимка: Храна за Душата
1 / 3с Видео
16/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Това не е просто десерт, това е истинско произведение на изкуството"

Необходими Продукти

  • За сладкиша
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • захар - 200 г
  • бадеми - 150 г (ситно смлени)
  • брашно - 175 г
  • лимон - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • пшеничен грис - 165 г (семолина)
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • зехтин - 175 мл
  • За сиропа
  • портокали - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • мед - 425 г
  • шамфъстъци - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Сипете бакпулвера при киселото мляко. В друга купа смесете брашното и семолината. Добавете накълцаните ситно бадеми.

Прибавете портокаловата и лимоновата кора. Оформете кладенче в сухата база и започнете да прибавяте вътре киселото мляко. Разбъркайте и прибавете яйчената смес. Налейте зехтина.

Поставете лист хартия за печене в тавата. Излейте сместа за кейка и печете на 180 градуса за 50 минути. Когато кейкът е готов, го извадете от формата и го оставете да се охлади напълно.

Пригответе захарен сироп като сложите шамфъстъците да се запекат в сух тиган. Когато ядките придобият цвят, изстискайте вътре сока и корите на два портокала и един лимон. Добавете меда и оставете сиропа да ври.

Направете дупчици в кейка с нож, за да се абсорбира сиропът по-добре. Залейте охладения сладкиш с горещия сироп, разпределете ядките равномерно по повърхността и оставете да попие напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: