Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Сипете бакпулвера при киселото мляко. В друга купа смесете брашното и семолината. Добавете накълцаните ситно бадеми.
Прибавете портокаловата и лимоновата кора. Оформете кладенче в сухата база и започнете да прибавяте вътре киселото мляко. Разбъркайте и прибавете яйчената смес. Налейте зехтина.
Поставете лист хартия за печене в тавата. Излейте сместа за кейка и печете на 180 градуса за 50 минути. Когато кейкът е готов, го извадете от формата и го оставете да се охлади напълно.
Пригответе захарен сироп като сложите шамфъстъците да се запекат в сух тиган. Когато ядките придобият цвят, изстискайте вътре сока и корите на два портокала и един лимон. Добавете меда и оставете сиропа да ври.
Направете дупчици в кейка с нож, за да се абсорбира сиропът по-добре. Залейте охладения сладкиш с горещия сироп, разпределете ядките равномерно по повърхността и оставете да попие напълно.