Начин на приготвяне
Сложете сметаната, захарта и пудинга в купа и разбийте.
Отворете консервата ананас, отцедете сока и плодовете нарежете и ги добавете към сметаната.
Разтворете едното пакетче желатин в малко студена вода, оставете да набъбне, след което разтопете в микровълнова за няколко секунди. Добавете и него в купата и разбъркайте.
Сложете в тортена форма единя блат, намажете със сладкото и сложете сметаната, като изравните.
Вторият блат се намазва със сладкото и се слага във формата със сладкото надолу към сметаната. Приберете в хладилник да се охлади.
Отворете консервата с шайбите ананас, отцедете в купа, отделете плодовете настрана, сложете сока в тенджера и сока, който остана от първата консерва, и загрейте на котлона, без да завира.
Разтворете и другия желатин по същия принцип и го добавете към ананасовия сок. Разбъркайте и оставете да се поохлади.
Трябва да изчакате сока да започне леко да се желира, наредете шайбите върху блата във формата и тогава изсипете сока. Ако го изсипете в течно състояние, той ще намокри цялата торта.
Оставете в хладилник да се охлади и стегне желатинът за минимум 6 часа.
Коментари