Начин на приготвяне
Чукнете яйцето и го добавете към каймата. Овкусете с черен пипер и омесете каймата.
Сварете пъдпъдъчите яйца и ги обелете.
Затоплете прясното мляко и разбийте картофеното пюре до гладка консистенция.
Разстелете каймата върху найлоново фолио. Намажете дебел слой от картофеното пюре върху каймата. Наредете сварените пъдпъдъчи яйца.
Поръсете обилно с настърган кашкавал и свеж магданоз.
Свийте соленото руло с помощта на фолиото.
Застелете дъното на тава за печене с домакинска хартия и напръскайте с олио.
Внимателно прехвърлете месното руло и изпечете до готовност на каймата.
Малко преди готовност поръсете с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му.
Преди поднасяне гарнирайте със свеж магданоз и резенчета краставица.
Телешкото руло с пълнеж от картофено пюре и пъдпъдъчи яйца е готово.